Doe mee!

Deelnemen aan project Lentse Luchten?

Het project Lentse Luchten gaat uitbreiden, we willen graag de dekking van het meetnet uitbreiden naar Nijmegen Noord en Oosterhout. Bij voldoende belangstelling kunnen we 10 sensoren plaatsen.

Ook krijgen we regelmatig vragen over het meten van fijnstof bij houtstook. Naar aanleiding hiervan gaan we dit als deelvraag opnemen in het project. Het bijhouden van een geuroverlast logboek en het meten van fijnstof maakt de mate van overlast inzichtelijk. Voor een subsidie aanvraag zijn we op zoek naar mensen in Nijmegen die hiervoor belangstelling hebben.

Doe mee, wordt sensorhouder!

In ons project werken we met sensorhouders: buurtgenoten die een geschikte hangplek voor een fijnstofmeter beschikbaar stellen. Samen met de sensorbeheerder van het project hangen we de fijnstofmeter op. Het enige wat hiervoor verder nodig is, is een stopcontact in de buurt (zie richtlijnen hieronder). De fijnstofmeter blijft eigendom van de stichting en de meetresultaten zijn direct te volgen op de kaart.

Richtlijnen hangplek fijnstofmeters

  • Ophanghoogte ca. 3 meter
  • Zo min mogelijk obstakels in de buurt
  • Stopcontact binnen een straal van max. 10 meter (buitenstopcontact kan ook)
  • De  hangplek is langere tijd beschikbaar (minstens 1 jaar)

De fijnstofmeter heeft een 12V IP67 driver als voeding(geschikt voor buitengebruik) en gebruikt gemiddeld 4W, de elektriciteitskosten worden niet vergoed. Dataverkeer gaat via LTE-M, de kosten hiervoor vallen onder het project.  

Meld je aan, stuur een mailtje met korte beschrijving van de hangplek naar: Lentseluchten@cscnijmegen.nl